Uncategorized

10 plante cele mai utile pentru hipertensiune

10 plante cele mai utile pentru hipertensiune

Cele mai utile 10 plante

1. Nemuritoare
Rădăcina, florile și frunzele plantei sunt bogate în magneziu și potasiu, ceea ce ajută la normalizarea echilibrului de sare din organism, accelerează retragerea sodiului și a derivaților săi. În plus, această plantă conține taninuri, flavonoide – ajută organismul să stabilizeze hipertensiunea arterială.

Planta este recomandată pentru utilizare cu hipertensiune, cu anevrisme.

Luați nemurirea ca pe un decoct:

pentru prepararea sa luați 2 lingurițe de iarbă uscată;
se toarnă 0,5 litri de apă clocotită;
insistăm 4 ore, apoi filtrăm.
Luați 3 linguri de 3 ori pe zi. Puteți amesteca produsul finit într-un pahar cu apă (deoarece gustul este foarte amar). Cursul tratamentului este de 1,5 luni.

Cu prudență, un bulion imortel este luat în prezența bolilor hepatice cronice.

2. Mentă
Toată lumea știe că ceaiul de mentă acționează ca un calmant puternic. Dar această plantă stimulează și regenerarea pereților vaselor de sânge.

De aceea, în cazul hemoroizilor, medicii recomandă deseori clisme cu câteva picături de ulei esențial de mentă – acest lucru nu numai că va ameliora inflamația și va anestezia, dar va accelera și vindecarea pereților vaselor care se sparg.

Se recomandă utilizarea mentei în caz de hipertensiune arterială care apare din solul nervos, precum și cu vasculită.

Încă 5 fapte despre efectul mentei asupra sistemului vascular, vezi aici →

Menta poate fi preparată ca ceai medicinal. Pentru 1 cană de apă clocotită – 1 linguriță de iarbă uscată. Adăugați miere și zahăr după gust. Nu beți mai mult de 2 pahare pe zi, cursul nu este limitat.

3. Flori de trifoi
Acestea conțin o cantitate imensă de vitamine B, E, K. Chiar mai mult decât în ​​rodii sau ceapă verde. De asemenea, ajută la curățarea vaselor de sânge de colesterol și alți compuși lipidici.

Se recomandă administrarea cu ateroscleroză, insuficiență cardiacă.

Vezi aici alte 7 proprietăți utile ale trifoiului pentru vasele de sânge →

Florile de trifoi uscate trebuie amestecate cu miere într-un raport de 1 la 3. Acest amestec se infuzează la temperatura camerei timp de 2 săptămâni, amestecând regulat cu o lingură de lemn. Luați 1 linguriță de 3 ori pe zi la mese. Cursul tratamentului este de 1,5 luni. În această perioadă, trebuie să mâncați un borcan de 2 litri dintr-un amestec de flori și miere.

Ajută la accelerarea descompunerii colesterolului rău, întărește pereții venelor și capilarelor.

Decocturile și perfuziile medicinale pe bază de rădăcină de păpădie sunt recomandate pentru ateroscleroză, vene varicoase (inclusiv varicocele, hemoroizi și alte boli asociate cu expansiunea patologică a lumenului vaselor venoase).

Infuzie de infuzie în proporție de 1 până la 5 (1 parte – rădăcină uscată, 5 părți – apă). Insistați până la răcire. Luați 50 de grame de bulion de 3 ori pe zi după mese. După administrarea medicamentului, se recomandă să se abțină de la consumul de ceai și cafea cel puțin următoarele 2 ore.

5. Semințe de mărar
Un remediu universal pentru tratamentul bolilor cronice ale sistemului cardiovascular. Semințele de mărar ajută la normalizarea tensiunii arteriale, la reducerea probabilității varicelor. Extindeți ușor lumenul vaselor de sânge.

Se recomandă administrarea cu ateroscleroză, varice, hipertensiune.
Source: https://detonic.shop/ro/heart-failure/strengthening-blood-vessels-folk-remedies-at-home

Share this post

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.